Sposób przygotowania:
Grillowana tortilla z kurczakiemETAP 1:
Mięso z kurczaka pokroić na drobne kawałki, przyprawić przyprawą do gyrosa i obtoczyć w mące pszennej. Na patelni rozgrzać trochę oleju i wrzucić mięso. Dodać pokrojoną drobno cebulkę i smażyć kilkanaście minut.
Każdy placek tortilli kłaść na talerzu, smarować ok. łyżką sosu meksykańskiego, kłaść liść sałaty, trochę żółtego sera, 2-3 łyżki przesmażonego mięsa, ponownie ser i liść sałaty.
Tortillę zwinąć zawijając wszystkie brzeg do środka i ewentualnie spiąć wykałaczkami. Patelnię grillową rozgrzać, grillować tortille bez tłuszczu po 2-3 minuty z każdej strony aż ładnie się przyrumieni.
Wyjąć wykałaczki i podawać na gorąco.