lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Babeczki brzoskwiniowo-kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Babeczki brzoskwiniowo-kokosowe

Babeczki brzoskwiniowo-kokosowe

Składniki:

Babeczki brzoskwiniowo-kokosowe

 

  • 3 brzoskwinie
  • 10 dag wiórków kokosowych
  • 30 dag mąki
  • 15 dag cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 15 dag kostki masła
  • 2 żółtka
  • 7 dag biszkoptów
  • 100 ml mleka skondensowanego

Sposób przygotowania:

Babeczki brzoskwiniowo-kokosowe
Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem i waniliowym,dodaj masło oraz żółtka.Zagnieć ciasto które odstaw na pół godziny do lodówki.Następnie ciastem wylep foremki na babeczki i piecz babeczki 15 minut w temperaturze 180 st.Skondensowane mleko zagotuj dodaj do niego wiórki kokosowe,następnie masę wymieszaj z pokruszonymi biszkoptami.Masą napełnij babeczki,na wierzch poukładaj kawałki brzoskwiń.Ponownie wstaw na 10 minut babeczki do piekarnika,ostrożnie wyjmij z foremek,ostudź i podawaj.

Tagi:

biszkopt