Babeczki czekoladowe wg Bartek_K

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Babeczki czekoladowe delikatnie popekane

Babeczki czekoladowe wg Bartek_K

Składniki:

Babeczki czekoladowe wg Bartek_K

 

  • 15 dag gorzkiej czekolady
  • 15 dag masła
  • 10 dag cukru pudru
  • 30 g maki tortowej

Sposób przygotowania:

Babeczki czekoladowe wg Bartek_K
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Dodać masło i cukier puder. Roztopiona masę mieszamy i zdejmujemy z ognia. Jajka należy rozkłócić i dodać do masy czekoladowej. Makę przesiewamy i wsypujemy do masy. Delikatnie mieszamy. Foremki natłuszczamy i posypujemy mąką. Napełniamy ciastem i wkładamy do zamrażalnika na 2 godziny. Zamrożone babeczki pieczemy 15 w 180 stopniach.

Tagi:

czekolada mak