Sposób przygotowania:
Babeczki czekoladowe z kremem
Czekoladę rozpuszczamy razem z olejem kokosowym w kąpieli wodnej i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Następnie do czekolady dodajemy jogurt i jajko i krótko mieszamy do połączenia. Suche składniki dodajemy do mokrych i mieszamy razem. Formę wykładamy silikonowymi papilotkami (lub papierowymi) i do każdej nakładamy po łyżce masy. Wstawiamy blaszkę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone babeczki wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostudzenia.
Pierniki drobno kruszymy i odstawiamy.
Do dużej miski wlewamy zimną śmietankę, wsypujemy cukier puder i miksujemy na puszystą masę. Do ubitej śmietanki dodajemy po łyżce mascarpone i miksujemy do połączenia się składników. Na koniec wsypujemy pokruszone ciastka i delikatnie mieszamy łyżką. Przekładamy krem do szprycy i dekorujemy zimne babeczki wyjęte z papilotek. Na koniec dekorujemy plasterkami figi. Gotowe babeczki przechowujemy w lodówce. Smacznego
Pierniki drobno kruszymy i odstawiamy.
Do dużej miski wlewamy zimną śmietankę, wsypujemy cukier puder i miksujemy na puszystą masę. Do ubitej śmietanki dodajemy po łyżce mascarpone i miksujemy do połączenia się składników. Na koniec wsypujemy pokruszone ciastka i delikatnie mieszamy łyżką. Przekładamy krem do szprycy i dekorujemy zimne babeczki wyjęte z papilotek. Na koniec dekorujemy plasterkami figi. Gotowe babeczki przechowujemy w lodówce. Smacznego
SylaUla
slodkokwasnakuchnia1
Bardzo dziękuje
mocsłodkości