Sposób przygotowania:
Babeczki czekoladowe z czekoladową polewą
Piekarnik rozgrzewamy do 200 st.C.
Czekoladę do babeczek ścieramy. Masło roztapiamy.
W jednej miseczce łączymy składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao, startą czekoladę. A drugiej miseczce łączymy składniki mokre : masło, mleko, jajka.
Składniki mokre miksujemy, łączymy z suchymi, miksujemy.
Foremki na babeczki natłuszczamy, posypujemy ścianki kakao. Przelewamy ciasto do foremek. Wstawiamy do piekarnika na 20 minut.
Robimy polewę : czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy śmietanę, ubijamy na parze rózgą. Polewą polewamy ciastka. Do boków ciastek "przyklejamy" płatki migdałowe.
Babeczki dekorujemy - u mnie część babeczek była udekorowana borówkami i sprayem spożywczym, na inne wycisnęłam krem z bitej śmietany,mascarpone i barwnika spożywczego.
Czekoladę do babeczek ścieramy. Masło roztapiamy.
W jednej miseczce łączymy składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao, startą czekoladę. A drugiej miseczce łączymy składniki mokre : masło, mleko, jajka.
Składniki mokre miksujemy, łączymy z suchymi, miksujemy.
Foremki na babeczki natłuszczamy, posypujemy ścianki kakao. Przelewamy ciasto do foremek. Wstawiamy do piekarnika na 20 minut.
Robimy polewę : czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy śmietanę, ubijamy na parze rózgą. Polewą polewamy ciastka. Do boków ciastek "przyklejamy" płatki migdałowe.
Babeczki dekorujemy - u mnie część babeczek była udekorowana borówkami i sprayem spożywczym, na inne wycisnęłam krem z bitej śmietany,mascarpone i barwnika spożywczego.