Sposób przygotowania:
Babeczki z wypływającą czekoladą
Foremki silikonowe wysmarować rozpuszczonym masłem, obsypać kakao.
Do garnuszka połamać gorzką czekoladę, dodać masło, roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić.
Całe jajka wybić do miski, dodać żółtka i cukier, dokładnie zmiksować. Następnie do jajek dodać ostudzoną czekoladę z masłem, dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać do masy czekoladowej, ostrożnie wymieszać łyżką.
Gotowe ciasto łyżką nakładać do foremek, wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni.
Piec przez ok. 9 minut.
Po wyjęciu z piekarnika, oczekać 3 minuty, wyjąć z foremek. Układać babeczki na talerzu, polanym sosem adwokatowym.
Posypać cukrem pudrem.
Smacznego !
Do garnuszka połamać gorzką czekoladę, dodać masło, roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić.
Całe jajka wybić do miski, dodać żółtka i cukier, dokładnie zmiksować. Następnie do jajek dodać ostudzoną czekoladę z masłem, dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać do masy czekoladowej, ostrożnie wymieszać łyżką.
Gotowe ciasto łyżką nakładać do foremek, wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni.
Piec przez ok. 9 minut.
Po wyjęciu z piekarnika, oczekać 3 minuty, wyjąć z foremek. Układać babeczki na talerzu, polanym sosem adwokatowym.
Posypać cukrem pudrem.
Smacznego !