Sposób przygotowania:
Domowe babeczki czekoladowe
Na początek topimy na małym ogniu masło (musimy uważać, żeby go nie spalić). Kiedy nasze masło się topi, rozbijamy całe jajka, po czym wkładamy do miski. Wyjmujemy drugą miskę (najlepiej większą) i wsypujemy następująco mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao, sodę i cukier waniliowy. Wszystko delikatnie mieszamy łyżką przez jakieś 15 sekund. Masło odstawiamy do ostudzenia. Do wcześniej rozbitych jajek dodajemy mleko i miksujemy przez około 2 minuty, do uzyskania żółtej masy. Czekoladę kroimy na małe kosteczki. Do wszystkich sypkich produktów dodajemy naszą masę z jajek i mleka. Mieszamy. Dodajemy czekoladę. Masa jest gotowa. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Babeczki należy piec przez około 20 minut. Można ozdobić bitą śmietaną i innymi rzeczami, każdy według własnej sugestii. Smacznego! :)