Sposób przygotowania:
Chocolate Crinkles - popękane ciastka czekoladoweMasa:
Czekoladę oraz masło roztopić w kąpieli wodnej.
Jajka ubić z cukrem i dodatkiem soli, a następnie miksując wymieszać z przestudzoną czekoladą.
Na końcu całość połączyć z mąką oraz proszkiem do pieczenia.
Jednolitą masę wstawić do lodówki minimum 2 godziny, aby była porządnie schłodzona i nie lepiła się do dłoni.
Formowanie:
Ze schłodzonego ciasta należy uformować kuleczki wielkością przypominające niewielki orzech włoski.
Wszystkie kulki obtoczyć w cukrze pudrze, a następnie w dużych odstępach ułożyć na blasze uprzednio wysłanej papierem do pieczenia.
Pieczenie:
Ciastka należy piec koniecznie w rozgrzanym piekarniku przez około 12-15 minut w temperaturze 170 stopni - u mnie w piekarniku gazowym.
SylaUla
Czekoladka 2