Monika Szreder

Monika Szreder

Kuchcik
[Przepisów: 0]

Babeczki czekoladowe z odrobiną czekolady

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Bardzo proste w wykonaniu są pyszne i chrupiące. Coś do kawki oraz na wspólne spędzanie czasu ze znajomymi

Babeczki czekoladowe z odrobiną czekolady

Składniki:

Babeczki czekoladowe z odrobiną czekolady

 

  • Składniki;
  • kakao, 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady, 1 jajko, 0,5 szklanki oleju, 1 szklanka mleka

Sposób przygotowania:

Babeczki czekoladowe z odrobiną czekolady
Suche składniki mieszamy razem w misce. Osobno mieszamy mokre składniki: 1 jajko, olej, mleko. Dodajemy do masy i mieszamy połączenia składników. Do masy dodajemy pokrojoną w małe kawałki czekoladę. Nastawiamy piekarnik na temp. 200 st. Wysmarować foremki masłem i obsypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika pieczemy około 20- 25 minut.
Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki napewno są upieczone za pomocą patyczka. Wystarczy wbić go w środek po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić do góry nogami lub poukładać na kartce, żeby ostygły. Smacznego!