Sposób przygotowania:
Babeczki czekoladowe z odrobiną czekolady
Suche składniki mieszamy razem w misce. Osobno mieszamy mokre składniki: 1 jajko, olej, mleko. Dodajemy do masy i mieszamy połączenia składników. Do masy dodajemy pokrojoną w małe kawałki czekoladę. Nastawiamy piekarnik na temp. 200 st. Wysmarować foremki masłem i obsypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika pieczemy około 20- 25 minut.
Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki napewno są upieczone za pomocą patyczka. Wystarczy wbić go w środek po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić do góry nogami lub poukładać na kartce, żeby ostygły. Smacznego!
Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki napewno są upieczone za pomocą patyczka. Wystarczy wbić go w środek po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić do góry nogami lub poukładać na kartce, żeby ostygły. Smacznego!