Sposób przygotowania:
Babeczki kakaowe z śmietaną1
Do miski wlewamy olej jeżeli kokosowy to trzeba go rozpuścić, wbijamy jajko i wlewamy śmietanę mieszamy do połączenia składników.
2
Do drugiej miski wsypujemy mąkę cukier, kakao, proszek i sodę, a michałki kroimy w paski.
3
Jabłko zawsze biorę większe obieramy i ścieramy na tarce.
4
Do płynnych składników wsypujemy suche składniki dodajemy jabłka. mieszamy.
5
Masę nakładamy do foremek na górę każdej babeczki wciskamy orzechy. Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 25-30 minut.
6
Ubijamy śmietanę z cukrem pod koniec wlewamy rozpuszczoną zelatynę mieszamy.
7
Gęstą śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i robimy rozetki na każdej babeczce.
Na górę sypiemy dowolne ozdoby.
POLECAM!!!
gusia1000