Sposób przygotowania:
Babeczki czekoladowe z wiśniami.
Masło zamrozić ok.godziny przed rozpoczęciem pieczenia..Zetrzeć zamrożone na grubej tarce jarzynowej.Szybko zagnieść ciasto z pozostałymi składnikami.
Włożyć je w folii do zamrażarki na minimum godzinę.
Foremki, w których będziemy piec babeczki posmarować cieniutko masłem.Ciasto podzielić na kilka kawałków.
Każdy kawałek rozwałkować na stolnicy na grubość ok.3 mm i wylepiać nim foremki.Piec ok.15 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.Po ostudzeniu ostrożnie wyjąć z foremek.
Wiśnie osączyć z syropu.Galaretkę rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody i połączyć z wiśniami..Wstawić do lodówki.
Gdy zacznie tężeć nałożyć wiśnie środek każdej babeczki i znów włożyć całość do lodówki.
Krem do tortów przygotować zgodnie z instrukcja na opakowaniu -miksując krem z zimnym mlekiem.Ja wybrałam wersję bez tłuszczu.
Szprycą do dekoracji tortów napełnić babeczki kremem i posypać wiórkami czekoladowymi.Schłodzić w lodówce ,najlepiej na kilka godzin.
Włożyć je w folii do zamrażarki na minimum godzinę.
Foremki, w których będziemy piec babeczki posmarować cieniutko masłem.Ciasto podzielić na kilka kawałków.
Każdy kawałek rozwałkować na stolnicy na grubość ok.3 mm i wylepiać nim foremki.Piec ok.15 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.Po ostudzeniu ostrożnie wyjąć z foremek.
Wiśnie osączyć z syropu.Galaretkę rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody i połączyć z wiśniami..Wstawić do lodówki.
Gdy zacznie tężeć nałożyć wiśnie środek każdej babeczki i znów włożyć całość do lodówki.
Krem do tortów przygotować zgodnie z instrukcja na opakowaniu -miksując krem z zimnym mlekiem.Ja wybrałam wersję bez tłuszczu.
Szprycą do dekoracji tortów napełnić babeczki kremem i posypać wiórkami czekoladowymi.Schłodzić w lodówce ,najlepiej na kilka godzin.
marietta