Sposób przygotowania:
Babeczki dla każego!
185g. miękkiego masła, 2/3 szklanki cukru i 3 łyżki miodu ubijamy mikserem na gładką masę. Jak macie grudki to nie przejmujcie się i śmiało przechodźcie do kolejnego etapu, a więc wbijamy po jednym jajku, stale miksując. Drugie wbijamy dopiero jak pierwsze dobrze połączy się z masą. Wstawiamy piekarnik na 160 stopni. Do masy dodajemy 1 i 1/2 szklanki mąki oraz łyżeczkę proszku do pieczenia. Ubijamy około 3 min. Każdą foremkę wypełniamy do 3/4 jej objętości co dało mi 12 babeczek. wstawiamy do piekarnika na 15-20 min. Przed wyjęciem zróbcie test patyczka. Długim patykiem do szaszłyków wbijcie się w sam środek babeczki, jeżeli jest suchy babeczki są gotowe! Smacznego! Ja dodałam do babeczek suszoną żurawinę, zmielone orzechy włoskie i płatki migdałów, ale Wy możecie zrobić ze swoimi ulubionymi dodatkami.