slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 950]

Babeczki drożdżowe z kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam przepis na babeczki drożdżowe. Ciasto na nie robi się praktycznie samo- nie musimy go wyrabiać.

Babeczki drożdżowe z kruszonką

Składniki:

Babeczki drożdżowe z kruszonką

 

Sposób przygotowania:

Babeczki drożdżowe z kruszonką
Wszystkie składniki na ciasto wsypujemy i wlewamy do miski, mieszamy do połączenia i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1 godzinę.

Ze składników na kruszonkę lepimy kruche ciasto i kruszymy je w dłoniach, odstawiamy do lodówki. Po godzinie przekładamy ciasto do foremek i odstawiamy na kolejną godzinę.

Przed pieczeniem posypujemy kruszonką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.