Sposób przygotowania:
Drożdżowe babeczki muffineczki z truskawkami
Mleko podgrzać, dodać do niego pokruszone drożdże, 4 łyżki mąki i 1 łyżką cukru waniliowego. Całość wymieszać, przykryć i odstawić na 20 minut. Margarynę roztopić i ostudzić. Do większej miski przełożyć pozostałą mąę, cukier waniliowy, sól i jajko oraz margarynę i rozczyn. Zagnieść ciasto. Przykryć i odstawić na godzinę. W tym czasie zrobić kruszonkę. Wymieszać mąę, cukier i orzechy. Na końcu dodać rozpuszczoną margarynę. Wszystko dokładnie połączyć. Silikonowe foremki na muffinki spryskać olejem. Przekładać łyżką ciasto, tak do 3/4 wysokości. Pokrojone na 4 części truskawki lekko wcisnąć w ciasto i posypać kruszonką. Zostawić na 15 minut, by ciasto podrosło. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20-25 minut w 180 stopniach.