Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

babeczki -fasoleczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Babeczki można ozdobić owocami :)

babeczki -fasoleczki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

babeczki -fasoleczki

 

  • Pół szklanki mąki
  • jajo
  • 300 gram ugotowanej a następnie zmiksowanej fasoli
  • szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • aromat migdałowy ( kilka kropli)
  • pół szklanki jogurtu naturalnego
  • nie cała szklanka wiórków kokosowych (namoczonych w mleku gorącym i odsączonych )
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżka oleju
  • pół szklanki migdałów zmielonych

Sposób przygotowania:

babeczki -fasoleczki
Do jednego naczynia dodajemy suche składniki i mieszamy je razem.
Do drugiego naczynia dodajemy składniki mokre i łączmy je ze sobą.
Następnie składniki suche dodajemy do mokrych i mieszamy wszystko razem.

Foremki wylepiamy ciastem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w 200 stopniach aż będą złotawe.

Posypujemy cukrem pudrem.
babeczki -fasoleczki
wykładamy foremki ciastem. Dokładnie dociskamy