gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Babeczki jagodowe 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kruche babeczki z nadzienie jagodowym

Babeczki jagodowe 2

Składniki:

Babeczki jagodowe 2

 

 

  • Masa jagodowa
  • 1 galaretka owoce leśne
  • 1 szklanka śmietany kremówki

 

  • Dodatki
  • jagody
  • galaretka owoce leśne

Sposób przygotowania:

Babeczki jagodowe 2
Posiekać mąkę, cukier i tłuszcz. Dodać żółtko. Szybko wyrobić ciasto. Ciasto zawiną w folię spożywczą i wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Gdy ciasto się schłodzi uformować z ciasta wałek i podzielić na ok. 20 części. Wyłożyć foremki ciastem. Babeczki wkładamy na 20 minut do piekarnika o temperaturze 180. Rozpuszczamy jedną galaretkę owoce leśne w 1,5 szklanki wody. Studzimy odkładamy do lekkiego zastygnięcia, następnie nakładamy po łyżce do upieczonych babeczek odkładamy do całkowitego zastygnięcia. Przygotowujemy masę - drugą galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklance wody - studzimy. Ubijamy kremówkę na sztywno dodajemy ostudzoną lekko tężejącą galaretkę. Przygotowaną masę wykładamy za pomocą worka cukierniczego na zastygniętą galaretkę. Na wyłożoną masę wykładamy kawałki jagód. Babeczki odkładamy w chłodne miejsce do zastygnięcia masy.