Sposób przygotowania:
Babeczki jagodowe 2
Posiekać mąkę, cukier i tłuszcz. Dodać żółtko. Szybko wyrobić ciasto. Ciasto zawiną w folię spożywczą i wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Gdy ciasto się schłodzi uformować z ciasta wałek i podzielić na ok. 20 części. Wyłożyć foremki ciastem. Babeczki wkładamy na 20 minut do piekarnika o temperaturze 180. Rozpuszczamy jedną galaretkę owoce leśne w 1,5 szklanki wody. Studzimy odkładamy do lekkiego zastygnięcia, następnie nakładamy po łyżce do upieczonych babeczek odkładamy do całkowitego zastygnięcia. Przygotowujemy masę - drugą galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklance wody - studzimy. Ubijamy kremówkę na sztywno dodajemy ostudzoną lekko tężejącą galaretkę. Przygotowaną masę wykładamy za pomocą worka cukierniczego na zastygniętą galaretkę. Na wyłożoną masę wykładamy kawałki jagód. Babeczki odkładamy w chłodne miejsce do zastygnięcia masy.