Sposób przygotowania:
Babeczki jagodowo cytrynowe
Przygotować dwie miski, foremki silikonowe i formę do muffinek. Do jednej z misek wsypać mąkę, dodać proszek do pieczenia, oba cukry i jagody i wymieszać. Do drugiej miski wlać mleko i maślankę oraz olej i sok z cytryny i wymieszać.' Następnie dodać jajka i znowu wymieszać. Do płynnych składników wsypać suche i całość wymieszać. Foremki włożyć we wgłębienia blachy i rozdzielić ciasto do foremek. Blachę z ciastem na babeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 25 minut. ( Jeżeli piekarnik źle grzeje czas należy wydłużyć o 5 minut a temperaturę zwiększyć do 180 stopni ). Babeczki po upieczeniu wyjąć z piekarnika, przestudzić i posypać cukrem pudrem.
gusia1000
zewa
:)
zbysiowa
zewa
Hi, hi ja całkiem zapomniałam o tych jagodach. Ale coś szukałam w zamrażarce a tam patrzę i 5 woreczków jagódek sobie leży. No to wzięłam się za nie raz, dwa i babeczki wyszły.
2milutka
zewa
Ja mam jeszcze trochę zamrożonych jagód, ale już się kończą. Może w tygodniu zrobię drożdżóweczki.
edytaha
Ja nie mam mrożonych jagód, więc napisz Ewuś kiedy te drożdżóweczki, a wpadnę :) W tym tygodniu nawiedzam Misię i zajadam jej pierogi i przeróżniste pączki :D
zewa
okey :)
jaNina
zewa
:)