Sposób przygotowania:
Babeczki ziołowe z jajkiem
Mąkę przesiałam do miski. Dodałam zioła, sól i pokrojone w kostkę masło - ważne żeby było bardzo zimne! - wszystko razem posiekałam aż wyglądało jak kruszonka. Dodałam jajo i szybko zagniotłam ciasto, które zawinęłam w folię spożywczą i odłożyłam na ok. pół godziny do lodówki. Po tym czasie rozwałkowałam je na posypanym mąką blacie i cały płat ciasta nałożyłam na stojące obok siebie foremki do babeczek. Środki docisnęłam a nadmiar ciasta po bokach obcięłam. Babeczki nakłułam widelcem i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 200 st na ok. 15 minut. Po upieczeniu wystudziłam i wyjęłam z foremek. Ugotowane na twardo i obrane ze skorupek jajka pokroiłam drobno, w kostkę. Dodałam posiekany jak najdrobniej szczypiorek i majonez, doprawiłam. Sałatkę nałożyłam do kruchych miseczek i posypałam szczypiorkiem. Z tej ilości składników można zrobić ok. 12 - 14 babeczek śr. 6,5 cm