iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 677]

Babeczki jogurtowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Babeczki są bardzo wilgotne w środku, maliny idealnie w nich pasują. Do tego mocna kawa i chwila relaksu gotowa.

Babeczki jogurtowe

Składniki:

Babeczki jogurtowe

 

Sposób przygotowania:

Babeczki jogurtowe

ETAP 1:

Mąkę przesiewamy z proszkiem i cukrem pudrem. Masło roztapiamy i studzimy. Jajka roztrzepujemy z jogurtem, dodajemy masło. Do przesianej mąki dodajemy płynne składniki i mieszamy. Dodajemy 1/2 malin.

Masę nakładamy do papilotek wyłożonych w foremce do mufinek do 3/4 wysokości.Pieczemy przez 30 minut w temp. 170 stopni.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej ze śmietaną, polewamy mufinki, dekorujmy malinami i posypujemy płatkami czekoladowymi.