Sposób przygotowania:
Babeczki kajmakowe o smaku kukułki
Do miski wkładamy wybite jajko, kajmak i wlewamy olej, mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy śmietanę, mieszamy do połączenia się składników.
Ciasto nabieramy łyżką i przekładamy po 2 łyżki ciasta do każdej silikonowej foremki. Foremki z ciastem ustawiamy na blaszce i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Upieczone babeczki studzimy i wyjmujemy z foremek.
Ostudzone polewamy polewą i dekorujemy posypką.
Ciasto nabieramy łyżką i przekładamy po 2 łyżki ciasta do każdej silikonowej foremki. Foremki z ciastem ustawiamy na blaszce i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Upieczone babeczki studzimy i wyjmujemy z foremek.
Ostudzone polewamy polewą i dekorujemy posypką.