Sposób przygotowania:
Babeczki kajmakowe o smaku kukułki
Do miski wkładamy wybite jajko, kajmak i wlewamy olej, mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy śmietanę, mieszamy do połączenia się składników.
Ciasto nabieramy łyżką i przekładamy po 2 łyżki ciasta do każdej silikonowej foremki. Foremki z ciastem ustawiamy na blaszce i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Upieczone babeczki studzimy i wyjmujemy z foremek.
Ostudzone polewamy polewą i dekorujemy posypką.
Ciasto nabieramy łyżką i przekładamy po 2 łyżki ciasta do każdej silikonowej foremki. Foremki z ciastem ustawiamy na blaszce i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Upieczone babeczki studzimy i wyjmujemy z foremek.
Ostudzone polewamy polewą i dekorujemy posypką.
![Babeczki kajmakowe o smaku kukułki Babeczki kajmakowe o smaku kukułki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babeczki-kajmakowe-o-smaku-kukulki-535024.jpg)
![Babeczki kajmakowe o smaku kukułki Babeczki kajmakowe o smaku kukułki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babeczki-kajmakowe-o-smaku-kukulki-535025.jpg)
![Babeczki kajmakowe o smaku kukułki Babeczki kajmakowe o smaku kukułki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babeczki-kajmakowe-o-smaku-kukulki-535026.jpg)
![Babeczki kajmakowe o smaku kukułki Babeczki kajmakowe o smaku kukułki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babeczki-kajmakowe-o-smaku-kukulki-535027.jpg)