Sposób przygotowania:
Strasznie pyszne babeczki
Ciasto:
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicy, dodać pozostałe składniki i posiekać nożem, następnie szybko zagnieść kruche ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce ok. godziny. Ciastem wylepiać foremki do małych tartaletek lub babeczek (ilość zależy od wielkości foremek), nakłuwać widelcem i piec w temp. 160°C na rumiany kolor ok. 10-15min.
Nadzienie:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić. Serek homogenizowany połączyć z cukrem, ziarenkami wanilii na końcu dodać przestudzoną czekoladę. Na wystudzone kruche spody babeczek wykładać po porcji konfitury, następnie masę serową. Udekorować wg uznania
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicy, dodać pozostałe składniki i posiekać nożem, następnie szybko zagnieść kruche ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce ok. godziny. Ciastem wylepiać foremki do małych tartaletek lub babeczek (ilość zależy od wielkości foremek), nakłuwać widelcem i piec w temp. 160°C na rumiany kolor ok. 10-15min.
Nadzienie:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić. Serek homogenizowany połączyć z cukrem, ziarenkami wanilii na końcu dodać przestudzoną czekoladę. Na wystudzone kruche spody babeczek wykładać po porcji konfitury, następnie masę serową. Udekorować wg uznania