Sposób przygotowania:
Babeczki kruche z serem
Z mąki, margaryny, cukru, żółtek i soli zagnieść kruche ciasto, rozwałkować i wykleić nim foremki do babeczek. Wstawić je do lodówki na około 30 minut, a następnie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut, aż zmienią kolor na złoty. Wystudzić.
Żelatynę dodać do mleka, żeby spęczniała, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej i pozostawić do wystudzenia.
Jogurt zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do spienienia, połączyć z ricottą, a następnie z wystudzoną żelatyną. Odstawić do stężenia.
Krążki ananasa pokroić na mniejsze kawałki i do każdej babeczki włożyć po kilka kawałków, na to wycisnąć szprycą masę serową, a wierzch polać musem z marakui i udekorować posypką.
Schłodzić przynajmniej przez godzinę.
Żelatynę dodać do mleka, żeby spęczniała, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej i pozostawić do wystudzenia.
Jogurt zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do spienienia, połączyć z ricottą, a następnie z wystudzoną żelatyną. Odstawić do stężenia.
Krążki ananasa pokroić na mniejsze kawałki i do każdej babeczki włożyć po kilka kawałków, na to wycisnąć szprycą masę serową, a wierzch polać musem z marakui i udekorować posypką.
Schłodzić przynajmniej przez godzinę.