Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowo-adwokatowe
Miękką margarynę utrzeć z cukrem i szczyptą soli na gładki krem do puszystego kremu dodajemy po jednym całym jajku i ucieramy na małych obrotach robota. Mąki przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i porcjami ucierając dodajemy do masy na koniec wlewamy alkohol i po wymieszaniu ciasto dzielimy na pół.
Formę do wypieku keksa smarujemy tłuszczem i dokładnie wysypujemy bułka tartę, następnie wykładamy jedna część ciasta do drugiej części dodajemy kakao i mleko po wymieszaniu wykładamy na ciasto jasne i po wygładzeniu pieczemy około 50 minut do suchego patyczka w temp. 180 st.
Upieczone i wystudzone ciasto delikatnie wyjmujemy z formy po wierzchu polewamy rozpuszczoną mleczną czekoladą.
Formę do wypieku keksa smarujemy tłuszczem i dokładnie wysypujemy bułka tartę, następnie wykładamy jedna część ciasta do drugiej części dodajemy kakao i mleko po wymieszaniu wykładamy na ciasto jasne i po wygładzeniu pieczemy około 50 minut do suchego patyczka w temp. 180 st.
Upieczone i wystudzone ciasto delikatnie wyjmujemy z formy po wierzchu polewamy rozpuszczoną mleczną czekoladą.