Sposób przygotowania:
Babeczki kokosowe
Masło rozpuścić w garnku na małym ogniu, mieszać by się nie przypaliło. Dodać cukier i razem połączyć. Następnie do garnka wsypać wiórki kokosowe, wlać mleko i dokładnie razem wymieszać. Odstawić masę do ostygnięcia.
Z białek ubić sztywną pianę. Dodać budyń w proszku i delikatnie wymieszać.
Masę kokosową dodajemy porcjami do ubitych białek i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą.
Dłońmi formujemy kulki i wkładamy do papilotek.
Foremki wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30 minut w temp 180stC.
Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia.
Z białek ubić sztywną pianę. Dodać budyń w proszku i delikatnie wymieszać.
Masę kokosową dodajemy porcjami do ubitych białek i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą.
Dłońmi formujemy kulki i wkładamy do papilotek.
Foremki wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30 minut w temp 180stC.
Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia.