Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Babeczki kokosowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ten przepis jest idealny dla wielbicieli kokosanek. Jest prosty, szybki i przede wszystkim smaczny. Najlepiej smakują po 2 dniach schowane w woreczek foliowy w lodówce.

Babeczki kokosowe

Składniki:

Babeczki kokosowe

 

  • 3 białka
  • 15 dag cukru
  • 30 dag wiórków kokosowych
  • 7 dag masła
  • 4 łyżki mleka
  • 1 łyżka budyniu w proszku

Sposób przygotowania:

Babeczki kokosowe
Masło rozpuścić w garnku na małym ogniu, mieszać by się nie przypaliło. Dodać cukier i razem połączyć. Następnie do garnka wsypać wiórki kokosowe, wlać mleko i dokładnie razem wymieszać. Odstawić masę do ostygnięcia.

Z białek ubić sztywną pianę. Dodać budyń w proszku i delikatnie wymieszać.

Masę kokosową dodajemy porcjami do ubitych białek i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą.

Dłońmi formujemy kulki i wkładamy do papilotek.

Foremki wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30 minut w temp 180stC.

Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia.