Sposób przygotowania:
Wielkanocne muffinki z mieszanką keksową i polewą
1. Białka ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy oba cukry i ubijamy. Wlewamy olej i chwilę miksujemy, następnie wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia i delikatnie miksujemy lub mieszamy łyżką. Na koniec wsypujemy mieszankę keksową i mieszamy.
2. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami i pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się i suchego patyczka przez około 25 minut. Upieczone studzimy.
3. Polewę i dekorację mleczną rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu, smarujemy nią muffinki i dekorujemy mieszanką keksową. Odstawiamy na chwilę aż polewa zastygnie.
4. Gotowe muffinki podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z przepisu wychodzi 12 sztuk muffinek.
2. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami i pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się i suchego patyczka przez około 25 minut. Upieczone studzimy.
3. Polewę i dekorację mleczną rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu, smarujemy nią muffinki i dekorujemy mieszanką keksową. Odstawiamy na chwilę aż polewa zastygnie.
4. Gotowe muffinki podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z przepisu wychodzi 12 sztuk muffinek.