Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kokosowe babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Babeczki kokosowe są bardzo smaczne, aromatyczne i kruche. Można je napełniać kremem, czekoladą lub owocami.

Kokosowe babeczki

Składniki:

Kokosowe babeczki

 

  • 2 szkl maki pszennej
  • 20 dag masła
  • 10 dag cukru pudru
  • 1/2 szkl wiórek kokosowych
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 żółtka
  • 1/2 szkl gęstej śmietany

Sposób przygotowania:

Kokosowe babeczki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, dodać masło i dokładnie posiekać. Wsypać cukier puder, wiórki kokosowe, dodać żółtka, śmietanę i zagnieść ciasto. Następnie ciasto rozwałkować i nakładać do posmarowanych tłuszczem foremek, i włozyć do nagrzanego piekarnika. Piec na złoty kolor w temp 180 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu napełnić dowolnym kremem.

Tagi:

mak