Sposób przygotowania:
Babeczki kruche
CIASTO:
Żółtka,cukier waniliowy i cukier puder dobrze roztrzepać trzepaczką.Mąkę,proszek do pieczenia,tłuszcz posiekać nożem, dodać roztrzepane żółtka z cukrem, wyrobić ciasto. Włożyć na chwilę do lodówki,aby stężało.Następnie rozwałkować ciasto, nałożyć do foremek, przycisnąć, wylepić dokładnie foremki i upiec na złoty kolor.Do upieczonych babeczek nałożyć trochę winnej marmolady lub dżemu,a następnie wypełnić bitą śmietaną,dowolnym kremem lub zaparzoną pianą.
PIANA:
Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl. wody.Z cukru,wody i octu ugotować,lukier ma być lejący.
Ubić sztywną pianę z białek.Dalej ubijając, dodać gorący lukier,a kiedy całość trochę przestygnie, dodać tężejącą galaretkę.Pianę nałożyć do babeczek.
Żółtka,cukier waniliowy i cukier puder dobrze roztrzepać trzepaczką.Mąkę,proszek do pieczenia,tłuszcz posiekać nożem, dodać roztrzepane żółtka z cukrem, wyrobić ciasto. Włożyć na chwilę do lodówki,aby stężało.Następnie rozwałkować ciasto, nałożyć do foremek, przycisnąć, wylepić dokładnie foremki i upiec na złoty kolor.Do upieczonych babeczek nałożyć trochę winnej marmolady lub dżemu,a następnie wypełnić bitą śmietaną,dowolnym kremem lub zaparzoną pianą.
PIANA:
Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl. wody.Z cukru,wody i octu ugotować,lukier ma być lejący.
Ubić sztywną pianę z białek.Dalej ubijając, dodać gorący lukier,a kiedy całość trochę przestygnie, dodać tężejącą galaretkę.Pianę nałożyć do babeczek.