Sposób przygotowania:
Malinowe babeczki z jagodami
Ciasto: Do miski wsypać mąkę i cukier, dodać masło i żółtko, zagnieść jednolite ciasto. Ciasto podzielić na połowę, do jednej dodać kakao, jeszcze raz zagnieść do uzyskania jednolitego koloru.
Wylepić metalowe foremki do babeczek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, piec ok 18-20 minut.
Krem: Żelatynę wsypać do metalowego kubka, wlać wodę, zostawić na ok. 5 minut do napęcznienia. Bardzo krótko podgrzać, mieszać do momentu rozpuszczenia. Maliny rozgnieść widelcem, przełożyć do rondelka, zasypać cukrem, gotować ok. 3-4 minut.
Wlać żelatynę, wymieszać. Wyłożyć mielony ser, wymieszać. Ostudzić. Lekko tężejącą masę wyłożyć do korpusów babeczek.
Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Dekoracja: Na wierzch babeczek ułożyć dekoracyjnie jagody i pokruszone bezy.
Wylepić metalowe foremki do babeczek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, piec ok 18-20 minut.
Krem: Żelatynę wsypać do metalowego kubka, wlać wodę, zostawić na ok. 5 minut do napęcznienia. Bardzo krótko podgrzać, mieszać do momentu rozpuszczenia. Maliny rozgnieść widelcem, przełożyć do rondelka, zasypać cukrem, gotować ok. 3-4 minut.
Wlać żelatynę, wymieszać. Wyłożyć mielony ser, wymieszać. Ostudzić. Lekko tężejącą masę wyłożyć do korpusów babeczek.
Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Dekoracja: Na wierzch babeczek ułożyć dekoracyjnie jagody i pokruszone bezy.