Sposób przygotowania:
Babeczki makaronowe
Kiełbasę obieramy z flaczka i kroimy w cienkie plasterki - 24 szt odkładamy a resztę kiełbasy kroimy drobno i przekładamy do miseczki. Jeśli mamy malutki makaron to dodajemy go od razu a jeśli duży to najpierw kroimy go na mniejsze części.
Seler i mozzarellę odcedzamy, mozzarelle kroimy w drobną kostkę i dodajemy razem z selerem do reszty składników.
W osobnej miseczce mieszamy razem ricottę, koncentrat, olej, sól, jajko i suszone pomidory. Dodajemy do pozostałych składników i mieszamy.
Blaszkę na babeczki wykładamy foremkami na babeczki i do każdej wkładamy po plasterku kiełbasy. Następnie napełniamy i na wierzchu każdej babeczki układamy po plasterku kiełbasy.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 25 minut w temperaturze 200 stopni.
Seler i mozzarellę odcedzamy, mozzarelle kroimy w drobną kostkę i dodajemy razem z selerem do reszty składników.
W osobnej miseczce mieszamy razem ricottę, koncentrat, olej, sól, jajko i suszone pomidory. Dodajemy do pozostałych składników i mieszamy.
Blaszkę na babeczki wykładamy foremkami na babeczki i do każdej wkładamy po plasterku kiełbasy. Następnie napełniamy i na wierzchu każdej babeczki układamy po plasterku kiełbasy.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 25 minut w temperaturze 200 stopni.