Sposób przygotowania:
Serowo-makaronowe babeczki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Gotowy odcedzamy. Kiedy dokładnie odsączy się z wody dokładamy do niego ser, jajka , rodzynki oraz cukier kryształ. Całość delikatnie mieszamy, tak by składniki się połączyły. Foremki smarujemy tłuszczem ( ja użyłam oleju). Gotowe napełniamy masą serowo- makaronową. Napełnione przekładamy do piekarnika i zapiekanym około 30 minut (180˚C).Upieczone wyjmujemy z foremek i delikatnie studzimy. Następnie przygotowujemy serową dekorację. W tym celu serem mascarpone przekładamy do miski. Dokładamy do niego cukier puder do smaku oraz mleko. Całość miksujemy. Gotowy, puszysty serek przekładamy do worka cukierniczego i wyciskamy na babeczki. Dodatkowo na serku układamy po jednej makaronowej kokardce ( ugotowanej i przestudzonej) Babeczki podajemy oprószone stratą czekoladą.