Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Paszteciki z soczewicą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Paszteciki z ciasta francuskiego z dodatkiem soczewicy uświetnią każdą imprezę jako pyszna przystawka.

Paszteciki z soczewicą

Składniki:

Paszteciki z soczewicą

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 żółtko

 

 

  • Dodatkowo: -olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Paszteciki z soczewicą
1. Soczewicę ugotować do miękkości. Odcedzoną i zimną przepuścić przez maszynkę. Dodać drobno posiekaną, podsmażoną na oleju cebulkę, bułkę tartą, wbić jajo. Doprawić solą, pieprzem i ziołami, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać.

2. Ciasto pokroić wzdłuż na szerokie paski. Na środku każdego paska ułożyć wałek z farszu i mocno zlepić brzegi. Paszteciki z wierzchu posmarować roztrzepanym żółtkiem.

3. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego!