Sposób przygotowania:
Paszteciki z soczewicą
1. Soczewicę ugotować do miękkości. Odcedzoną i zimną przepuścić przez maszynkę. Dodać drobno posiekaną, podsmażoną na oleju cebulkę, bułkę tartą, wbić jajo. Doprawić solą, pieprzem i ziołami, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać.
2. Ciasto pokroić wzdłuż na szerokie paski. Na środku każdego paska ułożyć wałek z farszu i mocno zlepić brzegi. Paszteciki z wierzchu posmarować roztrzepanym żółtkiem.
3. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego!
2. Ciasto pokroić wzdłuż na szerokie paski. Na środku każdego paska ułożyć wałek z farszu i mocno zlepić brzegi. Paszteciki z wierzchu posmarować roztrzepanym żółtkiem.
3. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego!