Sposób przygotowania:
Babeczki motyleETAP 1:
Mleko delikatnie podgrzać.
Do jednej miski przesypać mąkę, dodać cukier, sodę oraz proszek do pieczenia. Wymieszać. Do drugiej miski przelać mleko, syrop. Wymieszać. Wbić jajka. Stale mieszając dodać olej. Dokładnie roztrzepać trzepaczką. Na koniec dodać barwnik i porządnie połączyć go z masą płynną.
ETAP 2:
Dodać sypkie składniki i wymieszać tylko do połączenia składników.
ETAP 3:
Przełożyć ciasto do 2/3 wysokości papilotek do muffinek , to około 2 łyżki ciasta. Piec w 180 st około 20- 25 minut. Wyjąć i ostudzić.
ETAP 4:
Ściąć „czapeczkę”. Przekroić ją na pół.
Śmietanę ubić na sztywną masę z cukrem pudrem i zagęstnikami. Szprycą wyciskać krem na każdą babeczkę. Układać kawałki ciasta obracając je okrągłą stroną do siebie, aby tworzyły coś na kształt skrzydeł. Opórszyć cukrem pudrem. Smacznego!
ciasteczka