Sposób przygotowania:
Babeczki pikowane z mąką kokosowąMasa:
Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Natomiast masło/margarynę utrzeć z cukrem do momentu uzyskania puszystej masy. Ciągle mieszając - wbić jajko i dodać mleko.
Następnie suche składniki połączyć z mokrymi, a całość wymieszać z paroma kropelkami dowolnego aromatu.
Wypełnianie papilotek:
Specjalną blachę do muffinek wyłożyć papilotkami, a następnie napełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek).
Pieczenie:
Ciastka należy piec w rozgrzanym piekarniku przez około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach.
Upieczone babeczki wyjąć z formy i odrobinę ostudzić.
Dekoracja:
Masę cukrową należy cienko rozwałkować.
Z placka powycinać kółka - odrobinę większe od średnicy babeczek i każdy okrąg delikatnie przenieść na ciepłe ciastka (by masa lepiej przylegała).
Masę lekko docisnąć i za pomocą noża lub wykałaczki narysować na niej kratkę.
W skrzyżowaniach wzoru umieścić perełki.
Justi2401
gusia1000
Di bloguje