Sposób przygotowania:
Babeczki selerowe
Blaszkę na babeczki wykładamy foremkami papierowymi na babeczki.
Do każdej foremki wkładamy plasterek szynki i wykładamy nim foremkę. Seler obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obieramy czosnek i drobno kroimy. Resztę szynki drobniutko kroimy.
Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim czosnek, następnie dodajemy starty seler i smażymy razem przez chwilę, aż seler zmięknie i zdejmujemy z ognia. Następnie dodajemy pokrojoną szynkę, jogurt, sól, pieprz kurkumę i jajko. Mieszamy razem i wkładamy do foremek do szynki.
Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Do każdej foremki wkładamy plasterek szynki i wykładamy nim foremkę. Seler obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obieramy czosnek i drobno kroimy. Resztę szynki drobniutko kroimy.
Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim czosnek, następnie dodajemy starty seler i smażymy razem przez chwilę, aż seler zmięknie i zdejmujemy z ognia. Następnie dodajemy pokrojoną szynkę, jogurt, sól, pieprz kurkumę i jajko. Mieszamy razem i wkładamy do foremek do szynki.
Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.