slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Babeczki selerowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszne małe babeczki selerowe z dodatkiem szynki gotowanej. Polecam podawać z dodatkiem sałatki na obiad.

Babeczki selerowe

Składniki:

Babeczki selerowe

 

Sposób przygotowania:

Babeczki selerowe
Blaszkę na babeczki wykładamy foremkami papierowymi na babeczki.

Do każdej foremki wkładamy plasterek szynki i wykładamy nim foremkę. Seler obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obieramy czosnek i drobno kroimy. Resztę szynki drobniutko kroimy.

Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim czosnek, następnie dodajemy starty seler i smażymy razem przez chwilę, aż seler zmięknie i zdejmujemy z ognia. Następnie dodajemy pokrojoną szynkę, jogurt, sól, pieprz kurkumę i jajko. Mieszamy razem i wkładamy do foremek do szynki.

Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Tagi:

seler