Sposób przygotowania:
Serowo- różany tort naleśnikowyETAP 1
CIASTO: Mleko przelewamy do miski. Dodajemy do niego mąki, jajka, cukier oraz proszek do pieczenia.
Tak przygotowane składniki miksujemy do uzyskania lejącego ciasta naleśnikowego.
ETAP 2
Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany tłuszcz wylewamy porcje ciasta, formując naleśniki.
Smażymy je z dwóch stron do zrumienienia.
Usmażone pozostawiamy do przestudzenia.
ETAP 3
SER: Ser umieszczamy w malakserze. Dokładamy do niego żółtka i cukier waniliowy.
Całość miksujemy dodając cukier puder do smaku i ewentualnie mleko.
ETAP 4
Przestudzone naleśniki przekładamy, układając kolejno: naleśnik, konfitura, ser, naleśnik, konfitura, ser i tak do wyczerpania składników.
ETAP 5
Wierzch torcika dekorujemy wiórkami czekoladowymi i świeżymi płatkami róży. Podajemy.
gosiapiotrek23
gusia1000