Sposób przygotowania:
Wytrawne babeczki serowe
Ciasto: Masło najlepiej włożyć do zamrażalki na 15- 20 minut i zetrzeć na dużych oczkach tarki do warzyw. Ser ścieramy na małych oczkach. Wszystkie składniki ciasta szybko wyrabiamy na jednolite ciasto i wkładamy do lodówki na 30 minut. Rozwałkowujemy na 4 milimetrową grubość, wykrawamy i układamy w blaszce do muffinów. Nakładamy farsz. Farsz: Szynkę kroimy w paseczki, mozzarelle na pół. Marchewkę obieramy i gotujemy 12-15 minut- podczas pieczenia już raczej nie zmięknie. Kroimy razem z ogórkiem na plasterki lub korzystamy z temperówki do warzyw. Ser żółty i gorgonzola ścieramy na dużych oczkach tarki do warzyw. Dodajemy śmietanę, przyprawy i natkę pietruszki. Wlewamy porcję farszu do przygotowanego ciasta 1/2 wysokości, wkładamy zwiniętą marchewkę z ogórkiem, uzupełniamy farszem serowym ( nie do samej krawędzi) Na górę układamy po paseczku szynki i połówce mozzarelli. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st przez 15 minut.
luna76
reanja
Dzięki Beatko:)