Sposób przygotowania:
Spaghetti bolognese z mięsem drobiowym
Cebulę i czosnek siekamy, podsmażamy na oleju. Wrzucamy mięso, smażymy, oprószamy solą i pieprzem.
Dodajemy białe wino i pomidory z puszki. Sos doprawiamy solą i pieprzem, suszonym oregano i bazylią, chili.
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy (wcześniej dodajemy do sosu odrobinę wody z makaronu), wrzucamy makaron do sosu i podgrzewamy razem.
Przed podaniem posypujemy świeżą bazylią i startym parmezanem.
Dodajemy białe wino i pomidory z puszki. Sos doprawiamy solą i pieprzem, suszonym oregano i bazylią, chili.
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy (wcześniej dodajemy do sosu odrobinę wody z makaronu), wrzucamy makaron do sosu i podgrzewamy razem.
Przed podaniem posypujemy świeżą bazylią i startym parmezanem.