Sposób przygotowania:
Babeczki śmietankowo-galaretkowe
Galaretki dokładnie rozpuszczam w 400 ml wody każdą z galaretek. Pozostawiam w lodówce aż galaretki stężeją najlepiej zrobić to kilka godzin wcześniej.
Mleko podgrzewam w garnku dodaję cukier oraz żelatynę. Dokładnie rozpuszczam. Pozostawiam do przestygnięcia. Dodaję śmietanę. Za pomocą miksera dokładnie miksuję.
Galaretki kroję w kostki. Przekładam do masy śmietankowej. Następnie całość przekładam do foremek silikonowych na babeczki.
Pozostawiam w lodówce na ok 6 godzin. Smacznego.
Mleko podgrzewam w garnku dodaję cukier oraz żelatynę. Dokładnie rozpuszczam. Pozostawiam do przestygnięcia. Dodaję śmietanę. Za pomocą miksera dokładnie miksuję.
Galaretki kroję w kostki. Przekładam do masy śmietankowej. Następnie całość przekładam do foremek silikonowych na babeczki.
Pozostawiam w lodówce na ok 6 godzin. Smacznego.