Sposób przygotowania:
Baranek wielkanocny bez pieczenia
1. Wodę gotujemy z masłem i cukrem. Do wrzącej wsypujemy kaszę mannę i wiórki kokosowe. Ciągle mieszając trzymamy garnek na małym ogniu przez kilka minut.
2. Kiedy masa trochę przestygnie dolewamy alkohol i pokruszone herbatniki. Wszystko dokładnie mieszamy. Przekładamy do formy na baranka. Z pozostałej możemy zrobić niewielkie jajeczka i udekorować je kolorowymi posypkami.
3. Wstawiamy formę do lodówki na kilka godzin. Następnie ostrożnie wyjmujemy z niej baranka.
2. Kiedy masa trochę przestygnie dolewamy alkohol i pokruszone herbatniki. Wszystko dokładnie mieszamy. Przekładamy do formy na baranka. Z pozostałej możemy zrobić niewielkie jajeczka i udekorować je kolorowymi posypkami.
3. Wstawiamy formę do lodówki na kilka godzin. Następnie ostrożnie wyjmujemy z niej baranka.
Justi2401
sammakko
Dziękuję :)