Sposób przygotowania:
Babeczki szpinakowe ze śmietaną
Szpinak odmrozić i odcisnąć. Do miski wbić jajka i wsypać cukier, zmiksować na wysokich obrotach na puszysta masę. Następnie dalej miksując powoli wlewamy olej i wsypujemy przesiane mąki z proszkiem. Na końcu dodajemy szpinak i razem mieszamy.
Teraz gotowe ciasto nalewamy np łyżką do papilotek na babeczki.
Pieczemy 20-25 minut w 180stC, (najlepiej sprawdzić patyczkiem). Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do przestygnięcia.
Śmietanę ubijamy na sztywno dodając pod koniec śmietan - fix i cukier puder. Śmietaną przekładamy do rękawa cukierniczego i dowolnie dekorujemy ciasto.
Schładzamy ok 1 godz.
Teraz gotowe ciasto nalewamy np łyżką do papilotek na babeczki.
Pieczemy 20-25 minut w 180stC, (najlepiej sprawdzić patyczkiem). Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do przestygnięcia.
Śmietanę ubijamy na sztywno dodając pod koniec śmietan - fix i cukier puder. Śmietaną przekładamy do rękawa cukierniczego i dowolnie dekorujemy ciasto.
Schładzamy ok 1 godz.