WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Babeczki szpinakowe z kokosem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Piękne, zielone babeczki, w których w ogóle nie czuć szpinaku. Z dodatkiem aromatycznego kokosa, to bardzo ciekawa przekąska.

Babeczki szpinakowe z kokosem

Składniki:

Babeczki szpinakowe z kokosem

 

  • 1 szkl mąki
  • 1 szkl wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 szkl cukru
  • 10 dkg szpinaku
  • 0,5 szkl mleka
  • 1/3 szkl oleju
  • 2 łyżki soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Babeczki szpinakowe z kokosem
Szpinak przebieramy i dokładnie płuczemy. Przekładamy do miski, dolewamy mleko i blendujemy na gładko. Dolewamy olej i sok z cytryny. Mieszamy.

Do drugiego naczynia przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dosypujemy cukier i wiórki kokosowe.

Do wszystkich suchych składników wlewamy masę szpinakową i dokładnie mieszamy.

Ciasto przelewamy do foremek i pieczemy ok 20-30 minyt w 200 stopniach.