Sposób przygotowania:
Szpinakowe, wytrawne muffinkiETAP 1
Mąki oraz proszek do pieczenia łączymy ze sobą
ETAP 2
Szpinak myjemy, osuszamy. Osuszony przysmażamy na niewielkiej ilości oleju do utraty objętości. Gotowy zdejmujemy z ognia i studzimy.
ETAP 3
Jajka wybijamy do miski. Dodajemy do nich przyprawy i delikatnie ubijamy. Do lekko ubitych dodajemy sypkie składniki oraz wlewamy mleko i olej. Miksujemy składniki do uzyskania jednolitego ciasta.
ETAP 4
Tak przygotowane ciasto łączymy już za pomocą łyżki ze szpinakiem i serem feta.
ETAP 5
Gotowym ciastem wypełniamy foremki na muffiny do ¾ wysokości. Napełnione wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 35 minut w 180°C do zrumienienia. Gotowe wyjmujemy, studzimy i podajemy.
SylaUla
gusia1000