Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 361]

Babeczki w paseczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pyszne i dziecinnie proste do przygotowania babeczki zebry, zachwycą szczególnie małych łakomczuszków.

Babeczki w paseczki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babeczki w paseczki

 

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1,5 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki oleju rzepakowego
  • 3/4 szklanki cukru trzcinowego
  • 2 jaja
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka gorzkiego kakao
  • 12 papilotek do babeczek

Sposób przygotowania:

Babeczki w paseczki

Przygotowanie ciasta

Babeczki w paseczki
Suche i mokre składniki należy wymieszać w dwóch osobnych miskach

Wszystkie suche składniki oprócz kakao wymieszać w głębokiej misce.

W osobnym naczyniu dokładnie wymieszać mokre składniki i wlać je do suchych.

Całość wymieszać szpachelką lub dokładnie zmiksować.

Dzielenie masy

Babeczki w paseczki
Masę należy podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao

Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać kakao i wymieszać.

Babeczki przed upieczeniem

Babeczki w paseczki
Napełnianie foremek ciastem na babeczki

W foremce do babeczek ułożyć papilotki. Na środku wylewać na przemian po jednej łyżce jasnego i ciemnego ciasta.

Piec do suchego patyczka (20-25 minut) w temperaturze 180 stopni. Smacznego!