sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 388]

Muffinki z pomidorami i kremem maślanym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Puszyste muffinki z dodatkiem pomidorów, które wcale nie są wyczuwalne. Przepis z rodzaju "kulinarny przemytnik". Każdy niejadek z pewnością skusi się chociażby na kawałek.

Muffinki z pomidorami i kremem maślanym

Składniki:

Muffinki z pomidorami i kremem maślanym

Składniki

 

  • krem
  • 200 g miękkiego masła
  • ok. 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki kakao

 

  • dodatkowo
  • wiśnie z soku lub świeże

Sposób przygotowania:

Muffinki z pomidorami i kremem maślanym
Mąkę, proszek i kakao przesiewamy. Jajka ubijamy z brązowym cukrem. Stopniowo dolewamy olej, potem przecier pomidorowy. Następnie dosypujemy pozostałe sypkie składniki. Ciasto przelewamy do foremek na muffinki. Mnie wyszło 10 sztuk. Pieczemy około 15-20 minut w 180 stopniach. Studzimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem i kakao. Za pomocą szprycy dekorujemy zimne babeczki. Wykańczamy wisienką.