Sposób przygotowania:
Babeczki walentynkowe
CIASTO: w misce wymieszać mąkę i mąkę ziemniaczaną oraz cukier, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia. Dodać wodę i kefir. Pod koniec dodać olej i wymieszać bardzo delikatnie za pomocą łyżki. Powstałe ciasto przekładamy do papilotek na muffinki. Należy kłaść po łyżce ciasta do każdej papilotki. Następnie na ciasto dajemy łyżeczkę dżemu truskawkowego i przykrywamy dżem mniejszą łyżką ciasta. Włożyć do piekarnika i piec ok. 25 minut w 180 st. Po tym czasie wyjąć i przyozdobić kremem i dekoracjami. KREM: 1,5 szklanki mleka zagotować, w mniejszej części rozrobić budyń i wlać do gotującego się mleka, dodać galaretkę w proszku i wymieszać. Odstawić do ostudzenia. Po tym czasie utrzeć margarynę i wymieszać z budyniem. Udekorować muffinki. Przyozdobić posypką cukierkową i sercami z czekolady.
marietta