Ma-Gosia

Ma-Gosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Babeczki z awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonała przekąska na przyjęcie, także karnawałowe, dla przyjaciół.

Babeczki z awokado Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki z awokado

 

  • 20 gotowych słonych babeczek ;
  • 2 duże awokado;
  • 2 ząbki czosnku;
  • ½ marynowanej czerwonej papryki;
  • 2 jajka ugotowane na twardo;
  • 2 łyżki soku z cytryny;
  • 3 łyżki majonezu;
  • Sól, pieprz, szczypta cukru do smaku;

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z awokado
Awokado obrać, usunąć pestki, miąższ drobno posiekać i skropić sokiem z cytryny. Jajka obrać, białka drobno pokroić, a żółtka utrzeć z majonezem. Czosnek obrać, utrzeć z solą. Paprykę drobno pokroić. Wymieszać razem awokado, paprykę, czosnek, białka i majonez. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Napełnić babeczki i udekorować wg uznania.
Babeczki z awokado
Awokado, paprykę, białka drobno pokroić.
Babeczki z awokado
Ugotowane żółtka dokładnie utrzeć z majonezem.
Babeczki z awokado
Wszystkie składniki delikatnie, ale dokładnie wymieszać.
Babeczki z awokado
Gotowe babeczki napełnić farszem i udekorować wg uznania.