femme0fatale

femme0fatale

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 89]

Babeczki z dziką różą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Babeczki z marmoladą z dzikiej róży to świetny deser dla leniuchów, gdyż ich przygotowanie zajmuje moment :)

Babeczki z dziką różą

Składniki:

Babeczki z dziką różą

 

  • 1 jajo
  • 250 - 300 gram jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki oleju
  • szklanka mąki ziemniaczanej
  • szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 13 łyżek cukru
  • 1 mały cukier wanilinowy
  • kilka łyżek marmolady z dzikiej róży

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z dziką różą
Przygotuj dwa naczynia. Do jednego przesiej mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenna, a następnie wymieszaj z proszkiem do pieczenia i sodą. Następnie do mąki dosyp cukier i cukier waniliowy. Całość wymieszaj. Jajo wyparz i wybij do drugiego przygotowanego wcześniej naczynia. Następnie dolej jogurt i olej. Dokładnie wymieszaj razem wszystkie składniki mokre, a następnie dodaj je do składników suchych.Całość dokładnie wymieszaj za pomocą miksera.Tak przygotowane ciasto nakładaj do papierowych papilotek ( po około jednej łyżce do każdej papilotki ). Na wierzchu zrób kleksa z marmolady różanej.Babeczki piecz przez około 25 minut w 160 stopniach Celsjusza. Wierzch babeczek powinien mieć kolor złoto - brązowy.