Sposób przygotowania:
Babeczki z gruszkami
Gruszki myjemy, obieramy i wycinamy gniazdo nasienne. Owoce kroimy w kostkę i odkładamy.
Do miski wsypujemy suche składniki na babeczki: cukier, mąkę oraz proszek do pieczenia i mieszamy. Następnie dodajemy jajko, mleko, oliwę oraz miksujemy aby nie było grudek. Foremki na babeczki wypełniamy do 3/4 wysokości ciastem a następnie wciskamy do środka kawałki gruszek.
Wstawiamy babeczki do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Do miski wsypujemy suche składniki na babeczki: cukier, mąkę oraz proszek do pieczenia i mieszamy. Następnie dodajemy jajko, mleko, oliwę oraz miksujemy aby nie było grudek. Foremki na babeczki wypełniamy do 3/4 wysokości ciastem a następnie wciskamy do środka kawałki gruszek.
Wstawiamy babeczki do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.