Sposób przygotowania:
Ciasto zorza wiśniowaETAP 1:
1. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy margarynę wbijamy żółtka, wsypujemy cukier puder, amoniak, proszek do pieczenia oraz wlewamy śmietanę. Wyrabiamy ciasto i dzielimy na dwie części. Jedną część ciasta rozwałkowujemy i układamy na dnie blaszki, smarujemy powidłami. Do drugiej części ciasta dodajemy kakao, wyrabiamy i robimy 20 małych kuleczek umieszczając w środku każdej kuleczki wisienkę. Kuleczki układamy na powidłach. Ciasto pieczemy 30 minut w 180 °C.
ETAP 2:
2. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy do lekkiego stężenia i miksujemy razem z jogurtami.
3. Masę jogurtową wykładamy na upieczone i ostudzone ciasto.
ETAP 3:
4. Wierzch ciasta posypujemy pokruszonymi batonami Grześkami.
ETAP 4:
5. Ciasto chłodzimy w lodówce 2 godziny.
6. Smacznego.
mocsłodkości
Czekoladka 2