gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Babeczki z jagodami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Babeczki jagodowe polecam do popołudniowej kawki. Są łatwe i bardzo szybkie w przygotowaniu, a do tego bardzo smaczne.

Babeczki z jagodami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Babeczki z jagodami

 

  • 1/2 kostki margaryny
  • 1 cukier waniliowy
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 3 jajka
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • jagody

Sposób przygotowania:

Babeczki z jagodami
Do miski wkładamy margarynę, cukier waniliowy, cukier, mąkę, jajka, mleko oraz proszek do pieczenia, po czym wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. Na blasze układamy papierowe foremki. Następnie do foremek nakładamy po łyżce ciasta, układamy jagody i przykrywamy również łyżką ciasta. Babeczki wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 25-30 minut w temp. 180 stopni.
Babeczki z jagodami
Do miski wkładamy margarynę, cukier waniliowy, cukier, mąkę, jajka, mleko oraz proszek do pieczenia, po czym wszystko razem miksujemy na jednolitą masę.
Babeczki z jagodami
Następnie do foremek nakładamy po łyżce ciasta i układamy jagody.
Babeczki z jagodami
Jagody przykrywamy łyżką ciasta i pieczemy w piekarniku.

Tagi:

jajko jajka